RomerrigetDet er mere end 1500 år siden, at Romerriget gik under. Men det gamle rige gjorde opfindelser, som vi stadig har glæde af i dag. Romernes verden er starten på vores verden, som vi kender den i dag.

På disse sider er det muligt at opleve Romerriget på nettet, gå en tur på Forum Romanum, læse om de romerske guder og om Colosseum. Du kan også lære om romernes hær og finde ud af, hvad romerne lavede i dagligdagen.

  Læs og Lær

  Kejsere
  Her kan du læse om de romerske kejsere.

  Dagligdag
  Her kan du læse om romernes dagligdag. Hvordan de gik i skole, hvad de spiste, og hvordan det var at være barn i Romerriget.

  Samfundet

  I den romerske republik blev de vigtigste beslutninger truffet af senatet repræsenteret ved embedsmændene og det romerske folk repræsenteret ved folkeforsamlingerne. Her fortælles der om, hvordan man kunne gøre karriere i det politiske system, og de enkelte embedsmandsposter beskrives.

  Religion
  Her kan du læse om de romerske guder og hvilke evner de havde.

  Hæren
  Roms hær var den bedst organiserede og mest kamptrænede hær, verden hidtil havde set. Her beskrives hæren og forholdene for den enkelte legionær. Du kan også læse om berømte slag og Romerrigets udbredelse frem til 1453 e.v.t., hvor den sidste rest af Det østromerske Rige blev løbet over endel.

  Historie
  Her finder du en historisk oversigt over Romerrigets historie samt forskellige artikler om konkrete begivenheder, der var vigtige i rigets historie.

  Monumenter

  Overalt hvor romerne kom frem, byggede de! De opførte byer, store aquadukter, templer, paladser og triumfbuer, og de opstillede søjler og statuer til ære for guder og kejsere. Mange af monumenterne kan stadig ses, og her kan du læse om og se de vigtigste af dem i og uden for Rom.

  Kort
  På kortene kan du se, hvor stort romerriget var i forskellige perioder.

  Kilder

  Her kan du læse kilder til den romerske historie.

  Tidslinje
  Tidslinjen giver et overblik over udviklingen i perioden.

  Periodeangivelse:
  Årstal før år nul angives: f.v.t. (før vor tidsregning). Efter år nul: e.v.t. (efter vor tidsregning).

  Undervisningsforløb:
  Romerriget